21 Haziran 2012 Perşembe

Dünya sadece çizgi çizgi değilmiş meğer...

"Dünya"nın özellikleri nelerdir sayın okuyucu? Hemen söyleyeyim:
"Dünya,kutuplardan basık ve ekvatorda şişkindir.Ayrıca,üzerinde meridyen ve paralel denilen bir sürü göremediğimiz çizgi vardır."

Bunları ilköğretim üçüncü sınıftan on ikinci sınıfa kadar her yıl duydum.Şimdi ise,üniversitedeki üçüncü yılımı bitirdiğim yaz "dünya"nın farklı bir özelliğinden söz edeceğim :)

Bence "dünya" her an yedi milyara yakın farklı oyunun oynandığı muhteşem bir tiyatrodur.

Bu tiyatroda herkes kendi 'senaryo'sunu kendisi yazar; mutluluklarını,hüzünlerini, isteklerini, beklentilerini,aşklarını,sevdiklerini,sevmediklerini,ve kendisine dair daha pek çok şeyi bir araya getirir birbirinden değerli cümlelerinde...

Senaryosunu yazdıktan sonra,sunulan malzemelerden kendisine en uygun olanları seçer ve 'dekor'unu oluşturur.Zordur bunu yapmak, her detay ayrı bir anlam taşır;bunun yanında,dekor oyuncuya ve senaryoya layık olmalıdır.

Son olarak sıra 'kostüm'e gelir.Bunun için renkler ve malzemeler seçilir önce,daha sonra oyuncuya,senaryoya ve dekora birebir uyumlu kostüm dikilir.

Artık herşey hazırdır...Oyuncu kostümünü giyip,kendisi için dekore ettiği sahnesine çıkar ve kendi senaryosunu oynar...

Sadede gelecek olursam sevgili okuyucum,
senaryon yaşadıkların,
dekorun başardıkların,
kostümün duruşun,
oyunun hayatındır!

Şimdi sahne senin!

3 yorum:

  1. insanların kendi sahnelerinde kendi senaryolarını oynamalarına ömür diyoruz, yaşam diyoruz da bazılarınında başkalarının sahnelerinde oyunlar oynamalarına ne diyelim onu bilemedim sayın yazar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes bazen birbirinin sahnesine misafir olabilir sayın okuyucu, maharet rol çalmadan sana düşen kısmı en iyi şekilde yerine getirmek ve gerektiğinde sahneden inebilmektir :)
      Bunu yapamayanları da kolundan tutup indirmek gerekir ki, bu da o mükemmel oyunu kurtarmanın bazen tek yoludur ;)

      Sil
  2. o zaman derhal senaryomu gözden geçirip hak eden oyuncuyu yolcu etmeliyim :D

    YanıtlaSil