19 Haziran 2012 Salı

Oyun ve Joker

Hayatı, bir "kazanma ve kaybetme süreci" olarak sınırlayıp,senden bunu tek bir sözcükle ifade etmeni istesem ne derdin sayın okuyucu?

Evet çok karmaşık ve şu an aklından bir sürü sözcük geçtiğini tahmin edebiliyorum. Beklentilerin, arzuların,yaşanmışlıkların ve yaşam tarzın seçtirecek sana sözcüğünü.

İşte benim sözcüğüm! Bence hayat bu açıdan bir "oyun"dan ibarettir. Herkese sadece bir el kağıt dağıtılan,ve kazanmanın ya da kaybetmenin birer tercih olarak sana bırakıldığı bir oyun...

Doğarak dahil olduğun bu oyunda yapman gereken ilk şey kuralları hazmetmektir. Yaşayacak, büyüyecek,kazanacak,kaybedecek,yaşlanacak ve öleceksin. Kimse için değiştirilmeyecek bu kurallar, o nedenle şanslarına ve kazanımlarına dayanarak herhangi bir kural için sana torpil yapılmasını bekleme.

Yapman gereken ikinci şey,bu oyunu asla hafife almamaktır. Çünkü bunu yaptığın an, herşeyden vazgeçtiğin ilk dakikadır.

Yapman gereken üçüncü şey ise, kendi kartların arasındaki gizli jokerleri bulmaktır; ki bu, diğer ikisi tarafından desteklenen en önemli adımdır.

Eğer bu jokerleri fark edemezsen, "kazanmak" ve "kaybetmek" kuralları arasındaki dengeyi hiçbir zaman sağlayamaz ve kaybettiğin her kart için "feleği" "kahpe" olmakla suçlarsın!

Jokerleri görmeyi başarırsan ise, farkedeceksin ki o kartlar sana farklı kapıları açabilmek için verilen şanslardır. Çünkü Tanrı asla yarattıklarına boş yere bedel ödetmez.

Ve bizim "kazanmak" ve "kaybetmek" diye bahsettiğimiz kurallar, tek bir cümlede dengeyi bulur: "Herkes sahip olduklarının bedelini öder."

O nedenle, kendi adına üzüldüğün herşeyi bir kenara bırak ve ayağa kalk! Önümüzde zorlu ve zevkli bir oyun, elde edilecek çok hedef, ödenecek çok bedel var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder