14 Mayıs 2012 Pazartesi

Bazen en güçlü müdür aslında en zayıf olan?


Nedir insanı güçlü ya da zayıf kılan? Peki insan neye karşı güçlüdür?

            “Güçlü” olmak insanlığın ortaya çıkışından beri kaç kişi üzerinde hakimiyet kurabildiğinle ve kaç kişinin hayatında belirleyici olduğunla ölçüldü;ancak bunun son yıllarda değiştiğinin sen de farkındasındır sayın okuyucu.

            Dışarıdan bakıldığında hala eskisi gibi görünse de bu karmaşık durum,aslında çok farklı.İşte günün sorusu…Kendine karşı güçlü müsün?

            Hazmedebildin mi öğrendiğin bilgileri,tatmin olabildin mi elde ettiklerinle? Yoksa hala arıyor musun hayallerindeki “sen”i?

            İnsanın kendisine karşı güçlü ya da zayıf olmasının,"kendi" ihtiyaçlar piramidinin kaçıncı basamağında olduğuyla alakalı olduğuna inanıyorum.Eğer ihtiyaçlar piramidinin zirvesine ulaşıp kendini gerçekleştirdiysen artık güçlüsün demektir,arzu ettiklerine ulaşmışsındır.Ancak alt kademelerde kaldıysan,biraz daha mahkumsundur karanlığa.

            İhtiyaçlar piramidi biraz kişiselleştirilebilir bir kavramdır bence.Herkesin beklentileri farklıdır sonuçta;ve birinin rüyaları,kimisi için çoktan edinilmiş ya da kazanılmış ve bu nedenle de anlamsız olabilir.

            O nedenle de anlaşılmaz,kim güçlü,kim zayıftır…Bazen en güçlü görünendir aslında en zayıf olan,ve en zayıf görünendir aslında dünyayı fethetmiş olan…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder